Er is een nieuwe app beschikbaar voor alle leden van onze gemeente: de Poortkerk app.

Waarom weer iets nieuws?

De huidige wijze van digitaal collecteren via GIVT bij de live-uitzendingen via YouTube en de GIVT app op de telefoon is erg duur, en kost de gemeente maandelijks meer dan €500,–. Bijna 6% van wat u schenkt gaat naar GIVT. Een nieuw alternatief is gebruik te maken van deze nieuwe Poortkerk app. Geven hiermee kost de kerk niets.

Extra communicatie

Deze app een kans om beter, sneller te communiceren en een groter deel van de gemeente te bereiken. Ook kun je deelnemen aan groepen zoals Asaf, of Wijk3, of De Haven.
De kerkelijke agenda zit erin, het is een telefoonlijst met gezichten voor iedereen die meedoet en nog veel meer.
De app is een aanvulling op de huidige communicatiemogelijkheden: OEB, website en niet een vervanging. Ook de mogelijkheid om te geven via collectebonnen blijft bestaan.

Hoe te downloaden?

Ga naar de app store en zoek op: Poortkerk Kampen.
Volg de instructies en u hebt binnen 1 minuut deze app op uw telefoon of tablet. Let op: u meldt u aan met uw emailadres. Andere leden van uw gezin dienen zich met een eigen emailadres aan te melden.
Na goedkeuring krijgt u toegang tot de app.

De app zelf

Als u actief bent zit u rechts onderaan het icoontje: Profiel. Vult u daar uw telefoonnummer in, en kies een profielfoto.
Op het icoontje daarnaast: Gemeente zie u alle leden van de gemeente die al aangemeld zijn. Als daar een telefoonnummer is ingevuld, kunt u direct bellen met de deze persoon.
Het middelste Icoontje onderaan heet Geven. Dit is de collecte app. Er worden 6 collectes aangegeven: Iedere week de diaconale collecte, de kerkcollecte en de extra collecte. Daarnaast is het mogelijk een gift voor het bouwfonds te doen. De onderste 2 collecten zijn bestemd voor de leden in Leeuwarden. Zij kunnen ook in deze app, en kunnen specifiek geven aan hun eigen collecten. Overigens kunnen wij ook geven voor Leeuwarden. Bovenaan is de mogelijkheid het saldo op te waarderen. Het werkt als een soort collectebonnenrekening. U maakt een bedrag over, en kunt iedere keer van uw tegoed geven. De collecten kunt u met telkens 50 cent op of afwaarderen.
Wilt u niet geven voor een collecte, zet dan het bedrag op 0
Links van het icoontje geven staat de Agenda. Deze is gekoppeld aan de agenda op de website en dus altijd actueel.
Het icoontje links onderaan Mijn kerk geeft het zelfde aan als links boven:
Dat is uw persoonlijke beeld. Hier ziet u ook een bericht: Ontdek Als u daar op klikt zit u welke mogelijke groepen er zijn, en waar u lid van kunt worden. Er zijn al ca 40 groepen aangemaakt.
De beheerder van de groep waaraan u wilt deelnemen krijgt een melding dat u lid wilt worden van die groep. De beheerder beoordeelt of dit terecht is. ( Bijv. geen man bij de vrouwenvereniging) etc.

Waar bent u al lid van als u zich aanmeldt?

Iedereen wordt automatisch lid van de groep Poortkerk. Daar kun je ook niet uit. Alleen Ds D.W.Tuinier, F. J. Verweij en F. van de Beek kunnen hier berichten op plaatsen. Dit zullen berichten zijn die iedereen aangaan. Dit kan onder meer zijn: rouw, trouw, geboorte etc.
Ook de groep Spelregels is voor iedereen verplicht. Hierin is een document hoe men zich dient te gedragen op deze app..
Iedereen is ook lid van :Gemeenteleven. Hier kunnen alle leden een bericht plaatsen over iets wat de kerk aangaat. Bijvoorbeeld een goede doelen actie etc.
Ook wordt iedereen lid van de groep: Dagelijks Woord . Iedereen krijgt iedere dag een tekst ( in de Statenvertaling). Veel leden hebben die nog niet op hun
telefoon. Als je hem wel hebt: hiervan heb je de mogelijkheid het geluid te dempen, of je af te melden voor deze groep.

Hoe communiceren?

Wanneer u in een groep bent, ziet u als eerste: schrijf bericht. U typt uw boodschap in, voegt eventueel een document toe en druk op: stuur
Dan krijgt iedereen in die groep uw bericht te zien.

Als u nu uw collecten geeft via GIVT, schakel dan zo snel mogelijk over

Hieronder kunt u een uitgebreidere beschrijving downloaden.

Een document met vragen en antwoorden kunt u hieronder downloaden

Update vragen en antwoorden zie bericht hieronder. (1-9-22)