Publicatiedatum: 3 oktober, 22:00 uur

 

Onderstaande brief ontvingen wij zaterdagavond 3 oktober, die wij graag onder uw aandacht brengen.

Woerden, 3 oktober 2020

Aan het einde van de middag heeft minister F.B.J. Grapperhaus, verantwoordelijk voor de erediensten, contact opgenomen naar aanleiding van berichten in de media over het aantal kerkgangers in de kerkdiensten.
Zoals u weet is deze week besloten om de religieuze bijeenkomsten geen nadere beperkingen op te leggen, vanuit de grondwettelijke vrijheid en omdat er goede en heldere afspraken zijn gemaakt, die ook nageleefd worden door de kerken.
Toch maakt de minister zich ernstig zorgen, en dat is begrijpelijk. Vandaar dat met hem is afgesproken dat we op deze zaterdagvond proberen u allen te bereiken met de volgende dringende aanbevelingen:

  1. Neem alle richtlijnen van het RIVM uiterst serieus.
  2. Voer alle maatregelen van uw protocol uit met de grootst mogelijke stiptheid en voorzichtigheid.
  3. Neem eventueel extra maatregelen, vanuit het besef van verantwoordelijkheid voor elkaar.
  4. Roep uw gemeenteleden op om zich absoluut te houden aan alle aanwijzingen en instructies.

Deze dringende oproep is het gevolg van de sterk oplopende aantallen coronapatiënten en ziekenhuisopnames. Dit geeft grote zorgen. Laten wij met onze kerken geen aanstoot geven, maar de afspraken uit het communiqué (zoals afgesproken met de minister) en uit uw eigen protocol volgen. Daarbij roepen wij u op om de nood van deze coronacisis steeds opnieuw in de gebeden op te dragen. Biddend of God ons genadig wil zijn.

Wij wensen u allen een gezegende zondag.

Namens de deputaatschappen Vertegenwoordiging en Voorlichting, Kerk en Overheid en Kerkelijke dienstverlening.