Heb jij hart voor jonge mensen en bied je hen graag een luisterend oor en een helpende hand? En heb je bovendien één keer per week op een werkdag van 15.00 – 17.00 uur of van 19.00 – 21.00 uur tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Omdat wij lezen en horen van jongeren die het moeilijk hebben en nog steeds veel thuis onderwijs moeten volgen/studeren, zouden wij graag iets voor hen betekenen. Dit willen we vanuit De Haven voor de officiële opening (informatie hierover volgt binnenkort) vorm gaan geven. We werken op dit moment aan een plan om tussen de meivakantie en de zomervakantie ons gebouw aan te bieden aan jongeren die moeite hebben na hun (online-) lessen, thuis hun huiswerk nog te maken. Wij kunnen binnen de Covid-regels vier jongeren per dagdeel (tweede deel middag/eerste deel avond) ontvangen.

Wat willen wij bieden:
– een rustige werkplek
– gratis internet voor studiegebruik
– iemand met hart voor jongeren die toezicht houdt, een luisterend oor biedt, indien gewenst meekijkt naar planning en aanpak en zorgt voor drinken tijdens een pauze moment.
Voor na de zomer denken we na over het bieden van huiswerkbegeleiding op een vast moment in de week, hiervoor zoeken we mensen met liefst onderwijservaring.
Ben jij degene die bovenstaande kan en wil bieden aan jongelui tussen de 12 en 18 jaar oud?

Reageer dan door een mail te sturen aan Franciska Regterschot (fregterschot@solcon.nl).

Geef in de mail aan:
– in welk plan je wilt participeren (bieden rustige werkplek/ huiswerkbegeleiding)
– wat concreet je mogelijkheden zijn wat betreft inzet in de middag en/of avonduren.
– hoe vaak je beschikbaar bent.
– of je ervaring in het onderwijs of jeugdwerk hebt.