Werkgroep Hulp Irak organiseert op zaterdag 17 september een (gezins)fietstocht en een run-bike-run voor de sportievelingen. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het werk van Hulp Irak, en dan met name om op locatie hulp te bieden in de verschillende vluchtelingenkampen tijdens een groepsreis van vrijwilligers vanuit verschillende gemeenten, in oktober.

Tussen 10.00 uur en 11.30 uur kunt u de (gezins)fietstocht starten vanaf de Parallelweg 8 te IJsselmuiden (bij de familie Noorland), om een route te fietsen over Kampereiland. Bij dit startpunt zou u eventueel uw auto kunnen parkeren. De route is ongeveer 25 kilometer lang en gaat door rustig en landelijk buitengebied. De fietsroute heeft de vorm van een vredesduif. Onderweg zou u een uitstapje kunnen maken naar Miniaturenboerderij ‘Klein Kampen’ (gratis) of de museumboerderij die vlak langs de routes liggen. Daarnaast is er onderweg een rustpunt waar u, tegen vergoeding, koffie / thee met wat lekkers kunt kopen.

De run-bike-run is voor de sportievelingen onder ons. In tweetallen legt u ongeveer 20 kilometer van de fietsroute afwisselend fietsend en hardlopend af. Op het moment dat de een aan het hardlopen is, dan fietst de ander en dat wisselt u naar eigen inzicht af. Doordat de route grotendeels gelijk is aan de fietstocht kunt u op veel aanmoediging rekenen onderweg.

Deelname aan deze (gezins)fietstocht kost € 6,00 per fiets of € 17,50 per gezin. We zouden het fijn vinden als u zich vooraf aanmeld via hulpirak@gmail.com zodat we weten hoeveel er komt.