Een kind met een rugzakje kan soms veel vragen van het gezin.
Ouders die dag en nacht klaar staan voor hun kind dat extra zorg en aandacht nodig heeft, zien er soms naar uit even op adem te komen. Dat kan door het kind af en toe even te laten logeren in een gastgezin; gastouders die hun hart en huis openzetten om te helpen waar het nodig is.
Als coördinator van de gastopvang van ‘De Vluchtheuvel’ probeer ik zo ouders en gastouders bij elkaar te brengen en zien we vaak dat deze vorm van hulp heel helpend is voor ouders en gezinnen.

Op dit moment ben ik op zoek naar een gastgezin in Kampen, maar ik heb het nog niet gevonden. Uitbreiding van het aantal gastgezinnen in de regio Kampen zou heel wenselijk zijn.

Hebt u er wel eens over nagedacht om gastgezin te worden? Graag denk ik met u mee over de mogelijkheden, want gastopvanggezin/gastopvangouder worden kan in veel situaties.
Bijv. ook voor jongeren, zoals studenten van ‘Het Hoornbeeck’, die niet meer thuis kunnen wonen maar de stap naar zelfstandig wonen nog niet kunnen zetten. Daarvoor proberen we ‘Kristalgezinnen’ te vinden. Ook daarover is informatie te vinden op de website of kunt u gerust telefonisch contact opnemen.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met:

Jeannine Hendriksen, jhendriksen@stichtingdevluchtheuvel.nl of 06 21386673 of kijk op https://stichtingdevluchtheuvel.nl/hulp-nodig/hulp-aan/kinderen-en-jeugd/gastopvang. Alvast hartelijk dank namens alle gastopvangvragers!