Terugkijkend naar de afgelopen coronatijd blijkt dat het informeren van leden middels mail of nieuwsbrief een goed middel zou zijn. We hebben die mogelijkheid node gemist.

De wijkouderling bijvoorbeeld zou de mogelijkheid willen hebben binnen zijn wijk de leden te informeren door middel van een mailbericht. Willen wij alle gemeenteleden informeren dan zou een nieuwsbrief het middel zijn om alle leden in te lichten. Het gaat dus om twee zaken: 1. Binnen de wijk (mailing) en 2. alle gemeenteleden (nieuwsbrief).

  1. Wanneer een wijkouderling een mailing wil doen naar alle leden uit zijn wijk, dan zou hij wel alle mailadressen moeten hebben. Anders mist u dit bericht wellicht. Nu blijkt dat niet alle wijkouderlingen alle adressen in hun bezit hebben. Ook zijn deze niet terug te vinden in de gemeentegids, omdat deze (om reden) niet zijn opgenomen. Wij doen daarom een oproep aan hen die geen mailadressen in de gemeentegids hebben staan, hun wijkouderling daarin te voorzien. Door eenvoudig een mail naar de wijkouderling te sturen kan hij deze gebruiken voor zijn wijk. Uiteraard worden deze mailadressen via de BCC-balk verzonden. U kunt daarbij ook aangeven of u wel of niet uw mailadres vermeld wil zien staan in de Gemeentegids.
  2. Voor het rondzenden van een algemene nieuwsbrief binnen de hele gemeente heeft de kerkenraad een gebruiksvriendelijk systeem (MailChimp) aangeschaft, waarbij wij online nieuwsbrieven kunnen versturen. Voor bepaalde informatie zou dit perfect zijn, doordat je dan bijvoorbeeld ook op zondag bepaalde zaken niet meer hoeft af te lezen. Om een nieuwsbrief, bestemd voor alle gemeenteleden, te kunnen ontvangen, hoeft u enkel een inlog/account op onze website aan te maken (rechtsboven). Vanaf dat moment ontvangt u een nieuwsbrief. Besluit u geen informatie meer te willen ontvangen, dan biedt de mail deze mogelijkheid. Onderaan in de mail bevindt zich een ‘unsubscribe-link’ om uit te schrijven.

De kerkenraad.