Afgelopen zaterdagmiddag was een muzikale middag in de Bovenkerk met het oog op het evangelisatiewerk. Diverse koorgroepen en instrumentalisten waren actief om het Evangelie door middel van het christelijke lied door te geven. De Bovenkerk maakt dit door haar ligging ideaal, aan het eind van de Oudestraat.

Het winkelend publiek en toeristen werden uitgenodigd door middel van flyers. Zo’n 800 mensen hebben gebruik gemaakt om te luisteren of de Bovenkerk te bekijken. Daar waren ook Duitse en Engelstalige toeristen bij. Bij de informatietafel konden bezoekers informatie over de activiteiten in de Haven meenemen en ander evangelisatiemateriaal. Het is een manier om de aanwezigheid van kerk en het christelijk geloof in de stad te laten zien. We sloten de middag af met samenzang, in verbondenheid met elkaar, maar bovenal om God alle eer te geven. Het gaat om Hem en Zijn Koninkrijk!

We gaan deze middag nog evalueren hoe we verder kunnen gaan met deze manier. De reacties van veel bezoekers was in ieder geval bemoedigend. Dank aan ieder die meegewerkt heeft, ook degenen uit de gemeente die door een bezoek hun betrokkenheid hebben laten zien.