Wij hadden niet voorzien dat de container op 5 januari overvol zou raken, zodat het zeil erover moest. Wat is dat vervelend geweest voor degenen die daarna kwamen. Deze situatie hebben we niet eerder meegemaakt.

Moeten we het anders gaan doen? Nog niet, denken we. Het probleem is: wij moeten een flinke huur betalen per container. Als de opbrengst minder dan drie ton per container is, moet er geld bij, want dan is de kiloprijs veel lager. Wij hebben niet de garantie dat er normaal gesproken meer dan zes ton, nodig voor twee containers, ‘opgehaald’ wordt.

Gezegd moet worden, dat de omstandigheden niet als normaal waren: de periode duurde een week langer, vijf weken in plaats van vier. Ook spraken wij iemand die honderden kilo’s had aangeleverd. Daar zijn wij normaal gesproken heel blij mee. Deze ‘grootleverancier’ wist nu al dat hij de volgende keer weinig papier heeft.

Conclusie: de volgende keer gewoon 1 container. We beginnen al vroeg met aanstampen, dat scheelt veel. En als laatste hopen we dat u net zo trouw blijft als u altijd geweest bent. Voor alle zekerheid zullen we informeren of er een grotere container geplaatst kan worden.

Dank voor uw begrip tot nu toe. En nogmaals: blijf trouw! u moet het toch kwijt, laat het dan voor het goede doel zijn: de zending!

De container staat er weer, 31 januari – 2 februari.